Το Κέντρο Σοκολάτας Belcolade στο Erembodegem του Βελγίου, ιδρύθηκε το 2000 και έχει εξελιχθεί σε έναν πραγματικά διεθνή χώρο εκπαίδευσης και συνάντησης για επαγγελματίες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Εδώ οι επαγγελματίες έχουν δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες, να μάθουν βέλτιστες πρακτικές, να παρακολουθήσουν σεμινάρια για την παροχή τεχνικών συμβουλών σχετικά με τα τελευταία υλικά, την τεχνολογία και την οργάνωση εργαστηρίων που αφορούν στην αποθέωση της τέχνης της σοκολάτας.

Ολα ξεκίνησαν -στην ίδια πόλη το 1988- όταν ο όμιλος Puratos υλοποίησε ένα επιχειρηματικό του όραμα κατοχυρώνοντας το εμπορικό σήμα Belcolade. Η κύρια κατηγορία του, η Belcolade Selection παράγει βασικά προϊόντα σοκολάτας και συμπληρωματικές γεμίσεις. Καλύπτει μια πλήρη κλίμακα γεύσεων και ρευστότητας, προκειμένου να ικανοποιήσει το σύνολο των καταναλωτών και πελατών, στους οποίους περιλαμβάνονται αρτοποιοί, ζαχαροπλάστες και σοκολατοποιοί.

Η σοκολάτα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλά “ως γλυκιά ή πικρή” καθώς δεν την απολαμβάνει κανείς μόνο με τη γεύση, αλλά και με τις υπόλοιπες αισθήσεις του.