VALHRONA

Η εταιρεία Valrhona δημιουργήθηκε το 1922 στην περιοχή της κοιλάδας του Ροδανού και συγκεκριμένα στην πόλη Tain L’ Hermitage της Γαλλίας από έναν ζαχαροπλάστη που απευθυνόταν σε επαγγελματίες του κλάδου της ζαχαροπλαστικής. Μέχρι σήμερα, πρωταρχικός σκοπός της εταιρείας είναι να δουλεύει με επαγγελματίες της εστίασης, αν και βέβαια προϊόντα της πωλούνται και στη λιανική για τους πιστούς φίλους του είδους. Σαν φυσικό επακόλουθο δημιουργήθηκε και μια κορυφαία σχολή ζαχαροπλαστικής που ειδικεύεται στην τέχνη της σοκολάτας, η «Ecole du Grand Chocolat». Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1988 στην περιοχή που βρίσκονται και τα γραφεία της, ως ένα επαγγελματικό κέντρο εκπαίδευσης, όπου οι βιοτέχνες θα μπορούσαν να μάθουν ειδικές τεχνικές ζαχαροπλαστικής. Υποδέχεται πάνω από 800 εκπαιδευόμενους το χρόνο από όλο τον κόσμο και δημοσιεύει περισσότερες από 100 συνταγές κάθε σεζόν. Το 2007 εγκαινιάστηκε μια νέα Ecole du Grand Chocolat στο Τόκιο της Ιαπωνίας και το 2010 μία τρίτη στις Βερσαλλίες της Γαλλίας.
Το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου να επισκεφθεί το εργοστάσιο της Valrhona και να γνωρίσει την παραγωγική της διαδικασία, το νέο εγχείρημα της εταιρείας είναι η “Cite du chocolat”: ένας χώρος 2.000 τ.μ. που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον περασμένο Οκτώβρη κοντά στο εργοστάσιο, με μια διαδραστική ξενάγηση στον τρόπο που δημιουργείται η σοκολάτα Valrhona (που περιλαμβάνει βέβαια και δοκιμές), τόσο για το κοινό και φυσικά τα παιδιά, όσο και για τους επαγγελματίες.